Marcinkevičius




Mažeikiuose – ūkininkų turgus

Į Mažeikių rajono savivaldybę kreipėsi ūkininkai, prekiaujantys savo užauginta produkcija – grūdais, daržovėmis. Jų prašymas – leisti ir toliau prekiauti buvusioje Savivaldybės patvirtintoje prekybos vietoje Tirkšlių g. 5C (palei turgaus tvorą).

Nuo vasario 1 d. įsigaliojus naujoms Savivaldybės tarybos patvirtintoms Prekybos ir paslaugų teikimo Mažeikių rajono savivaldybės viešosiose vietose taisyklėms, šioje vietoje nebus leista prekiauti.

Savivaldybės administracijos vadovai, reaguodami į ūkininkų prašymą, sausio 30 d., ketvirtadienį, inicijavo susitikimą, kuriame dalyvavo ir „Mažeikių turgaus“ direktorė Aldona Grušienė, tarybos narys Virginijus Sungaila.

Po daugiau kaip valandą trukusių karštų diskusijų priimti du kompromisiniai sprendimai: ūkininkams pasiūlyta prekiauti nuolatinėje leistinoje vietoje turgaus teritorijoje ir vasario mėnesį taikyti 3 Eur vienkartinį prekybos vietos mokestį.

Jau labai greitai Mažeikių turguje, dabartinėje automobilių stovėjimo aikštelėje (prie didžiųjų vartų M. Daukšos g.), gali atsirasti „Ūkininkų turgus“. Daržo ir sodo gėrybės vienoje vietoje suteiks daugiau patogumų ir prekiautojams, ir pirkėjams!!!

 Savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode