Parama dėkojame




Vibro plokščių nuoma: ką svarbu žinoti apie grunto tankinimo įrangą?

vibroVis delsiate pradėti kraštovaizdžio tvarkymo ar grindinio klojimo darbus? Ką gi, laukti nebereikia – pavasaris tam išties puikus metas. Puikiai suprantame, kad esant didžiulei profesionalios statybinės technikos pasiūlai, gali būti sunku apsispręsti, kokią grunto tankinimo įrangą rinktis. Todėl šiame straipsnyje norime išsamiai papasakoti, kuo naudinga vibro plokščių nuoma ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis grunto tankinimo įrangą.

Kodėl verta įrangą nuomotis?

Jeigu šiemet kraštovaizdį tvarkysite pirmąjį kartą, tikriausiai jaučiatės kiek pasimetę: pirkti įrangą ar nuomotis? Žinoma, kiekvienas atvejis – individualus, todėl už jus tikrai nenuspręsime, bet galime patarti. Išskyrėme kelis vibro plokščių nuomos privalumus:

  • Ekonominė nauda. Pirmiausia yra svarbu įsivertinti: kiek kartų per metus jums bus reikalinga grunto tankinimo įranga. Vieną ar vos kelis? Tokiu atveju, techniką labiau apsimoka tiesiog išsinuomoti. Išvengsite ne tik didelės pradinės investicijos, bet ir papildomų išlaidų priežiūrai.

  • Vibro plokštės skiriasi savo variklio galia, matmenimis, grunto tankinimo jėga bei gyliu. Įsigyti skirtingą techniką įvairiems darbams atlikti – brangu. Tokiu atveju tikrai praverčia nuomos paslauga: ji suteikia galimybę lanksčiau pasirinkti techniką, kuri yra aktuali tam tikru laikotarpiu.

  • Tarptautinis standartus atitinkanti naujausia technika. Šis punktas glaudžiai siejasi su pirmaisiais dviem. Įrangą nuomojančios įmonės siūlo išsinuomoti naujausią, tarptautinius standartus atitinkančią grunto tankinimo techniką. Patiems įsigyti ją – brangu. O ir ne visada taip paprasta: reikia siųstis iš užsienio. Nuomos paslauga suteikia galimybę vibro plokštėmis naudotis būtent tada, kada jų prireikia.

  • Aptarnavimas, priežiūra ir konsultacijos. Nesate tikri, kokią vibro plokštę pasirinkti? Techniką nuomojančios įmonės konsultantas, įvertinęs jūsų darbų pobūdį, tikrai pasiūlys geriausią variantą. Ir tai dar ne viskas: įprastai įrangą nuomojančios įmonės yra atsakingos ir už technikos priežiūrą. Tai garantuoja sklandų darbą be jokių trukdžių.

Grunto tankinimo įrangos tipai

Aptarėme, kokiais atvejais verta pasinaudoti grunto tankinimo įrangos nuoma. O dabar išsiaiškinkime, kokie būna vibro plokščių tipai ir į ką svarbu atkreipti dėmesį jas renkantis:

  • Vienos krypties vibro plokštės. Jos skirtos tankinti medžiagas, kurių storis 20–30 cm. Svarbu žinoti, kad tokio tipo įranga gali judėti tik pirmyn. Technikos svoris įprastai siekia 60–120 kg, todėl ją lengva valdyti ankštose darbo vietose.

  • Reversinės vibro plokštės. Ši įranga gali judėti tiek į priekį, tiek atgal. Ji – itin manevringa, todėl leidžia operatoriui dirbti sunkiai pasiekiamose vietose. Tokia technika įprastai rekomenduojama vidutinio dydžio projektams atlikti.

  • Didelio našumo vibraciniai tankintuvai. Ši įranga tinkama vidutinio gylio ir gilioms (40–80 cm) medžiagoms. Ja galima apdirbti didelius plotus, o 90 kN išcentrinė jėga užtikrina efektyvų gilesnių sluoksnių grunto sutankinimą.

Ir tai dar ne viskas: nuomojantis įrangą yra itin svarbu įvertinti tokius kriterijus kaip plokštės medžiagiškumas, dydis, forma bei kuo grunto tankinimo įranga yra varoma. Geriausia šiuos klausimus yra išnagrinėti su nuomos konsultantu – jis, įsigilinęs į jūsų poreikius, pasiūlys patraukliausią ir jums tinkamiausią nuomos variantą.

24-11s

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode