Parama dėkojame




5 priežastys, kodėl verta rinktis oras-oras šilumos siurblį

Net ir mažiau besidomintys energetika žino, kad šiuo metu energijos rinka yra labai dinamiška. Itin išaugusios dujų, malkų, naftos ir kito, ypač iškastinio, kuro kainos dar labiau skatina namų ūkius ieškoti būdų, kaip sutaupyti. Investicija į taupesnį mikroklimato valdymą traukia vis daugiau dėmesio. Namų ūkiai bei verslo savininkai ima vis dažniaurinktis oras-oras sistemąsavo namams bei patalpoms. Apie tokią technologiją, turbūt, esame girdėję visi, tačiau kokie yra pagrindiniai jos privalumai? Štai 5 pagrindinės priežastys, kodėl verta rinktis oras-oras šilumos siurblius.

 

1.  Komfortas žiemą ir vasarą

Pavadinimas šilumos siurblys tarsi perša nuomonę, jog šis įrenginys yra skirtas šildymui. Tačiau šis terminas gali ir suklaidinti, kadangi jis nuslepia dalį įrenginio galimybių. Šilumos siurblį oras-oras dar galime vadinti ir oro kondicionieriumi, nes jis gali orą ir vėsinti.

Paprasta krosnis ar katilas gali tik šildyti, o vasarą, kai oras karštas – jie padėti negali. Šilumos siurblys šiuo aspektu yra universalesnis, nes įjungia atvirkštinį veikimo principą bei orą, esant poreikiui, vėsina. Dėl tokio funkcionalumo ir universalumo juos panaudoti įmanoma ištisus metus, net atliekant subtilius mikroklimato pakeitimus.

2.Geresnė oro kokybė

Dabar turbūt yra padaryta jau tūkstančiai įvairių organizacijų tyrimų, kuriais įrodyta, kaip mūsų savijautai bei sveikatai svarbi oro, kuriuo kvėpuojame, kokybė. Nepaisant įrodymų gausos, tik mažiau nei 10 proc. planetos gyventojų (pasak PSO), reguliariai kvėpuoja pakankamos kokybės oru. Jeigu namie neturite specialaus oro valytuvo, gelbėti gali oras-oras šilumos siurblys.

Jo konstrukcijose dažnai yra specialūs HEPA filtrai, kurie surenka smulkias dulkes, taršą bei kenksmingas daleles. Pro siurblį cirkuliuojantis oras yra filtruojamas, tad gyvenimo kokybė išauga. Tai yra itin naudinga: alergiškiems žmonėms, vyresniems gyventojams, turintiems mažų vaikų bei sergantiems lėtinėmis kvėpavimo takų ligomis.

3.Mažesnė žala aplinkai

Dabar daug kalbame apie tvarumą bei aplinkos tausojimą. Kuo efektyvesnė bus mūsų naudojama technika, tuo mažiau resursų veltui išsvaistysime. Pavyzdžiui, „Elektrum Lietuva“ siūlomi modernūs oras-oras šilumos siurbliai (juos rasite čia https://www.elektrum.lt/lt/namams/silumos-siurbliai/silumos-sprendimai), gali turėti net 4,0–5,1 ar net didesnį sezoninį naudingumo koeficientą (SCOP). Tai reiškia, kad į aplinką išmetama mažiau CO2, nes tam pačiam kiekiui šilumos ar vėsos pagaminti reikės mažiau elektros.

4.Taupesnis šildymas ir vėsinimas

Būtent čia reikėtų pakalbėti ir apie privalumą, kurį dauguma namų ūkių ir verslų laikys pačiu svarbiausiu. Tai yra taupumas ir mažesnės sąnaudos kaštų prasme. Jeigu lyginsime oras-oras sprendimą su konvenciniu malkiniu ar dujiniu katilu, kondicionieriaus efektyvumas yra didesnis. Be to, nereikia rūpintis malkų sandėliavimu, kamino bei pelenų indo valymu ar brangia dujinės sistemos instaliacija.

Kiekvieną mėnesį, ypač, jeigu siurblį sujungsite su atsinaujinančios energijos šaltiniu (saulės elektrine), priklausomai nuo vartojimo įpročių, sutaupyti galėsite nuo keliolikos iki keliasdešimt eurų.

5.Tylus veikimas ir patogus įrengimas

Dujinio katilo įrengimas yra tikrų tikriausias vargas. Ilgas laukimas, sudėtingas vietos parinkimas, didelė darbų kaina.

Malkinis katilas taip pat reikalauja daug – kamino, malkinės, atskiros erdvės visam šiluminiam mazgui ir ne tik.

Na, o šilumos siurblį oras-oras galima įrengti beveik bet kurioje vietoje. Viduje blokas užima nedaug vietos bei pernelyg nekrenta į akis. Net įjungtas galingu režimu jis skleidžia nedidelį triukšmą, tad tinka ir miegamuosiuose ar darbo erdvėse. Patys instaliacijos darbai taip pat nėra tokie ilgi ar sudėtingi, kaip su dujiniu bei malkiniu katilu.

23-24c

Reklama: Oras oras

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode