Parama dėkojame




lyderPietų Korėjos gynybos ministerija paskelbė, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) anksti antradienį atvažiavo į Rusiją savo šarvuotu privačiu traukiniu.

Rusijoje jis turi susitikti su prezidentu Vladimiru Putinu.

„Nacionalinės gynybos ministerija mano, kad Šiaurės Korėjos [lyderis] Kim Jong Unas anksti šį rytą atvyko į Rusiją privačiu traukiniu“, – sakoma pranešime.

Apie pirmąją per ketverius metus Kim Jong Uno kelionę į užsienį anksčiau pranešė Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida ir Kremlius.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Ria Novost“ antradienį patvirtino, kad traukinys, kuriuo važiuoja Kim Jong Unas, atvyko į Rusijos teritoriją.

Traukinys iš Šiaurės Korėjos įvažiavo į Primorės kraštą, sakoma pranešime. Paskelbtose nuotraukose matyti tamsiai žali vagonai, traukiami „Rusijos geležinkelių“ lokomotyvo.

Kim Jong Unas vėliau šią savaitę susitiks su V. Putinu, sakoma Rusijos žiniasklaidos pranešimuose.

Ekspertai pažymi, kad Maskva tikriausiai sieks gauti iš Šiaurės Korėjos artilerijos sviedinių ir prieštankinių raketų, o Pchenjanas mainais nori pažangių palydovų ir atominių povandeninių laivų technologijų.

V. Putinas šiuo metu yra Vladivostoke, kur dalyvauja metiniame ekonomikos forume.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas Rusijos žiniasklaidai sakė, kad V. Putinas ir Kim Jong Unas aptars opius klausimus.

„Akivaizdu, kas kaip kaimynės mūsų šalys taip pat bendradarbiauja opiose srityse, apie kurias neturėtų būti viešai skelbiama. Tai visiškai normalu kaimyninėms valstybėms“, – sakė jis.

Lyderiai ignoruos JAV perspėjimus dėl šių derybų, reporteriams sakė D. Peskovas.

Vašingtonas yra sakęs, kad Šiaurės Korėja sumokės, jei tieks Maskvai ginklus karui Ukrainoje.

„Kuriant santykius su kaimynėmis, įskaitant Šiaurės Korėją, mums svarbu mūsų šalių interesai, o ne Vašingtono perspėjimai“, – pridūrė D. Peskovas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode