Marcinkevičius




perimtuRusija antradienį pranešė, kad pakėlė du naikintuvus, kad perimtų du dronus virš Juodosios jūros, nenurodydama, kurios šalys juos dislokavo.

„Siekiant užkirsti kelią galimam Rusijos valstybinės sienos pažeidimui ir atremti elektroninę žvalgybą vykdančius bepiločius orlaivius, buvo pakelti du Rusijos naikintuvai“, – teigė Gynybos ministerija, nurodžiusi, kad tai buvo „MQ-9 Reaper“ ir „Bayraktar TB2“ dronai.

„Bepiločiai orlaiviai pakeitė skrydžio kryptį ir paliko vietoves, kuriose buvo vykdoma oro žvalgyba“, – pridūrė ji.

Po to, kai Rusija liepos viduryje nutraukė susitarimą dėl eksporto iš Ukrainos uostų apsaugos, Juodojoje jūroje vėl padidėjo įtampa, o abiejose pusėse padažnėjo išpuolių.

Anksčiau antradienį Rusija pareiškė, kad Juodojoje jūroje sunaikino du ukrainiečių laivus.

Incidentai su rusų ir Vakarų orlaiviais virš Juodosios ir Baltijos jūrų pastaraisiais mėnesiais padažnėjo, Maskvai tęsiant savo karą Ukrainoje.

Kovo viduryje virš Juodosios jūros su rusų naikintuvu susidūrus ir sudužus kitam JAV dronui „Reaper“, įtampa tarp Maskvos ir Vašingtono išaugo.

Gegužę Maskva pareiškė, kad vieną savaitę virš Baltijos jūros per du atskirus incidentus perėmė keturis JAV strateginius bombonešius.

Rusija taip pat sako perėmusi prancūzų, vokiečių, lenkų ir britų orlaivių.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode