Marcinkevičius




V. Rupšys apie Vokietijos karių pratybas Lietuvoje: perdislokavimas vyksta sklandžiai

sklandziaiVokietijos kariuomenėje Lietuvoje vykdant plataus masto pratybas, generolas Valdemaras Rupšys sako, kad karių perdislokavimas iš vienos šalies į kitą vyksta sklandžiai, o tai – pagrindinis mokymų akcentas.

„Pagrindinis akcentas yra į perdislokavimą. Nes papraktikuoti jie gali ir Vokietijoje, ir bet kur. (...) „Iki šio momento vyksta viskas labai sklandžiai, bet reikia atkreipti, kad visi vienetai dar čia nesuvažiavo. Dar turi atvykti Vokietijos brigados elementai, vienas vienetas iš Olandijos brigados“, – žurnalistams pirmadienį sakė Lietuvos kariuomenės vadas.

Pasak jo, vokiečių kariai į Lietuva atvyksta oru, jūra ir sausuma.

„(Kariai – BNS) treniruojasi, kaip su Lietuvos kariuomene reiktų ginti Lietuvos teritoriją“, – sakė generolas.

V. Rupšio teigimu, galutinį pratybų rezultatą bus galima įvertinti birželį.

Vokietijos Bundesvero pratybu „Didžioji kvadriga 2024“ („Grand Quadriga 2024“) metu į Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje Švenčionių rajone ir Kazio Veverskio poligoną Kazlų Rūdoje persidislokuos daugiau kaip 3 tūkst. Vokietijos karių bei 200 vienetų karinės technikos, tarp jų – tankai „Leopard“, pėstininkų kovos mašinos „Puma“ ir „Boxer“.

Šios pratybos orientuotos į dviejų divizijų perdislokavimą iš centrinio Europos regiono į rytinį.

Lietuvos kariuomenės vienetai kartu su Vokietijos vienetais dalyvauja mokymuose planuojant ir vykdant operacijas, taip pat teikia priimančiosios šalies paramą.

Pratybos „Didžioji kvadriga 2024“ truks iki gegužės pabaigos.

Tuo pačiu metu Lietuvoje dar vyksta JAV kariuomenės pajėgų rengiamos pratybos „Kardo kirtis“, Lietuvos ir Lenkijos lauko taktikos pratybos „Drąsus grifonas 24/II“ („Brave Griffin 24/II“), vienos didžiausių nacionalinių pratybų „Perkūno griausmas“.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode