Sprogimas

Šiaulių apygardos teismas atvertė 15-metės paauglės nužudymo bylą

teisesaugatavpkŠiaulių apygardos teismas trečiadienį atvertė 15-metės paauglės nužudymo bylą, joje kaltinimai pareikšti keturiems jaunuoliams.

Teismo atstovas Vytautas Jončas BNS sakė, kad byla nepradėta nagrinėti iš esmės, teismas laukia nužudytos mergaitės artimųjų civilinių ieškinių.

„Yra ketinančių pareikšti civilinius ieškinius, tačiau jie nepateikti“, – BNS sakė V. Jončas.

Tuo metu nužudytąją palaidoję vaikų globos namai pareiškė daugiau nei 1 tūkst. eurų ieškinį turtinei žalai atlyginti. Šis ieškinys prijungtas prie bylos.

Teismas priėmė sprendimą bylą nagrinėti viešuose teisiamuosiuose posėdžiuose. Kitas posėdis vyks kovo 2 dieną.

Pernai liepą 15-metę paauglę Šiauliuose, kaip įtariama, nužudę trys jaunuoliai nusikaltimo metu buvo apsvaigę nuo narkotinių medžiagų. Nuo jų apsvaigęs buvo ir ketvirtasis kaltinamasis, tačiau 21 metų jaunuoliui  kaltinimai dėl nužudymo vėliau buvo panaikinti. Jis bus teisiamas tik dėl nusikaltimo slėpimo.

Remiantis bylos duomenimis, 18-metis O. Ž., 23-ejų E. B. ir nepilnametė mergina, įtariama, pasikvietė pažįstamą paauglę atvykti į E. Ž. ir O. Ž. gyvenamą butą, atėmė iš jos mobilųjį telefoną ir mirtinai sužalojo.

Nepilnametė ir dar vienas jaunuolis teismo nuosprendžio laukia laisvėje, kiti du įtariamieji yra suimti. Du kaltinamieji yra broliai.

Pasak prokurorės Jūratės Tamašauskienės, paauglės nužudymas itin žiauriu pripažintas dėl jai suduotų „ne vienos dešimties“ smūgių ir padarytų sužalojimų.

Teisėsauga mano, kad jaunuoliai mirusiosios kūną bandė paslėpti išnešdami jį prie konteinerių. Nepilnametė apie neva jos surastą mirusiosios kūną pati pranešė policijos pareigūnams. Prokuratūra mano, kad įtariamieji patys iškvietė policijos pareigūnus mėgindami nuslėpti nusikalstamą veiką.

VPK nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode