Parama dėkojame




Sprogimas

Grįžtama prie ankstesnio sporto ir pramogų centro projekto

seimasvikipedijaMažeikių rajono savivaldybės  vadovai  Seime susitiko su Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovais, Seimo nariais. Aptartos Mažeikių sporto ir pramogų centro statybos, projektavimo, tolesnio finansavimo galimybės.

Seime Savivaldybės merė Rūta Matulaitienė, vicemerė Kristina Juškevičienė, Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Sandra Ramanauskienė susitiko su Švietimo, kultūros ir sporto ministerijos viceministru Linu Obcarsku ir Seimo nare Laima Nagiene. 

Merė R. Matulaitienė išdėstė, jog Mažeikiams, 8-ajam pagal dydį Lietuvos miestui, reikia sporto ir pramogų centro, kuriame būtų Lietuvos krepšinio lygos reikalavimus atitinkanti sporto arena. Joje galėtų vykti ir kitų sporto šakų varžybos bei pramoginiai renginiai. Taip pat sportui ir pramogai skirtas baseinas, poilsiui – pirčių zona, kavinė ir kt.

Dėl šios priežasties svarstoma galimybė grįžti prie ankstesnio sporto ir pramogų centro projekto, centrą statyti planuotoje vietoje adresu: Sedos g. 55. Yra parengtas techninis projektas, gautas statybos leidimas.

Praėjusios kadencijos Savivaldybės taryba priėmė sprendimą pakeisti centro statybos adresą iš Sedos g. 55 į Sedos g. 57 ir statyti šalia centrinio miesto stadiono. Techniniam projektui parengti skirta 50 tūkst. Eur iš Valstybės investicijų programos. Ministerijos prašoma grąžinti centro adresą Sedos g. 55 ir leisti panaudoti skirtas lėšas turimam techniniam projektui koreguoti. Projekto koregavimas kainuotų pigiau, nei naujo techninio projekto parengimas.

L. Obcarskas pritarė Savivaldybės vadovų siūlymams statyti centrą pagal ankstesnį projektą, išsakė mintis, jog tai turėtų būti prioritetinis objektas, projektas, tada atsivertų ir kiti finansavimo šaltiniai, didesnės galimybės.

Sprendimus dėl sporto ir pramogų centro priims Savivaldybės taryba. Pritarus, kad centras būtų statomas planuotoje vietoje pagal ankstesnį projektą, bus kreipiamasi į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją dėl leidimo panaudoti skirtas lėšas parengto techninio projekto korekcijai.

Vikipedijos nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode