Sprogimas

Paroda išlydėta dainomis

ikonuBalandžio 24 dieną Mažeikių muziejuje baigiama eksponuoti Radomyšlio ikonų muziejaus paroda „Jų akys žvelgia į sąžinę“. Parodos uždarymo metu lankytojai galėjo paskutinį kartą pamatyti meno kūrinius bei pasiklausyti Čerkasų (Ukraina) Taraso Ševčenkos muzikos ir dramos teatro aktorės Olenos Lastivkos atliekamų dainų, kurias ji atliko ne tik ukrainiečių, bet ir lietuvių kalba.

Dainavo ir lietuviškai

„To muziejus dar nematė – tokios energijos, tokio pasirodymo, išjudinusio žmones“, – sakė Mažeikių muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris. O. Lastivka kalbėjo ir dainavo ukrainiečių kalba – jai pritarė ir renginyje susirinkę mūsų rajone gyvenantys ukrainiečiai. Vakaro viešnia nustebino žiūrovus uždainuodama ir lietuviškai. Savo dainomis aktorė išjudino visus surinkusius, kurie kartu dainavo, o atliekant Tinos Terner dainą net pakilo iš savo vietų.

Gyvena Šiauliuose

Olena su vyru Petro Lastivka iki karo 6 metus gyveno Čerkasuose, dirbo Taraso Ševčenkos akademiniame muzikiniame dramos teatre. Prasidėjus karui jie buvo priversti palikti namus ir savo šalį – šiuo metu šeima gyvena Šiauliuose. O. Lastivka vaidina Valstybiniame Šiaulių dramos teatre. Aktorė yra atlikusi daugiau kaip dvidešimt įvairiaplanių vaidmenų spektakliuose pagal V. Šekspyro, Ž. Bizė, Moljero kūrybą.

Paroda iškeliaus po Lietuvą

Paroda mėnesį praleidusi A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus salėje Anykščiuose, vėliau buvo perkelta į Ukmergę, o Mažeikių muziejuje sakralinio meno paroda buvo eksponuojama nuo kovo 22 dienos. Kolekcijos savininkams leidus, paroda, kurioje eksponuojama keturios dešimtys ikonų, toliau iškeliaus po Lietuvą.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode