Sprogimas

Lietuvos kariuomenės baikerių klubas „Perkūnas MCC“ – Mažeikiuose

 

baikeriu1Gegužės 6-ąją oficialiai į kelius pajudės būriai motociklininkų. Baikerių klubų Lietuvoje yra ne vienas. Mažeikiuose iki šiol buvo trys klubai. Šiemet, penkiolikos metų sukaktį atšventęs, karių motociklininkų klubas „Perkūnas MCC“ atėjo ir į Žemaitiją – Mažeikius. Šio klubo visi nariai – kariškiai, tarnaujantys arba tarnavę Lietuvos kariuomenėje.

 

Mylintys Tėvynę, laisvę, žmones.

Visus baikerius vienija bendras pomėgis – motociklai ir jų teikiama laisvė, bet kiekvienas klubas turi ir kažką išskirtinio, savito. „Mes norime paneigti iš seno likusį įvaizdį, kad baikeris, tarsi, blogietis. Perkūniečiai – tai žmonės turintys plačią širdį, kurie myli ir gerbia savo laisvę, Tėvynę ir jos žmones bei savo pasirinktą kario profesiją. „Perkūnas MCC“ – tai gerai organizuotų, drausmingų, kariškos tvarkos, išdidžių ir ištikimų žmogiškajai pareigai baikerių klubas“, – teigia klubo prezidentas Andrius Grigaravičius, pridurdamas, kad Kariuomenės baikerių klubas „Perkūnas“ įkurtas 2008 m. kovo 31 d.

baikeriaiKlubo veikla visus metus

Ir žygiuose, ir viešuose pasirodymuose perkūniečiai, tarsi, vykdo taikos misiją, motyvuoja karius, ugdo patriotiškumą ir meilę Tėvynei. Pristato visuomenei kitokį karį, jie ne mūšio lauke, neketinantys nieko užkariauti, visada puikios karinės parengties, turintys laisvalaikį, bendrus pomėgius. Klubo nariai dažni vaikų kadetų stovyklų, vaikų namų, senelių globos namų svečiai. „Esame atviri pasiūlymams, mielai bendraujame su visuomeneMoto klubo veikla vyksta tik kelis mėnesius, o klube gyvenimas verda visus metus. Bendradarbiaujame su Karo technikos ekspozicija Kaune. Nuolat atnaujiname savo įgūdžius suteikiant pirmąją pagalbą. Klubo nariai, susipažinę su paramediko darbo ypatumais, geba nelaimės atveju tinkamai nuimti įvairių tipų šalmus, aprangas, stabilizuoti nukentėjusįjį. Esame laukiami kariuomenės renginiuose, miestų šventėse, edukacinėse veiklose, pilietinėse žaidynėse. Dabar tiek finansiškai, tiek morališkai paremiame ir Ukrainos karius. Neseniai turėjome svečių – į Lietuvą atvykusių Azovo kovotojų, kurie apsilankė ir pas mus – „Perkūnas MCC“ klubo namuose Kaune, bei pasidalino savo patirtimis ir išgyvenimais. Turime žmonių, kurie tiesiogiai dirba su Ukraina“, – apie savo veiklą šneka prezidentas.

Perkūnas MCC Mažeikiuose

Perkūną į Mažeikius atvedęs Dovydas Punia teigia, kad labiausiai motyvavo „Perkūno MCC“ pagrindiniai trys prioritetai: šeima, darbas, klubas. „Be šeimos ir darbo, vargu, ar pavyktų klubo veikla“, – pridūrė klubo prezidentas Andrius. Pažymėdamas, kad tai pomėgis – gyvenimo būdas, kaip vieni negali be žvejybos, medžioklės, taip mes be motociklų“.

Dovydas džiaugiasi, kad iki „spalvų“ gavimo, kai tampama pilnateisiais nariais, beliko metai: „Pagal klubo taisykles su karių klubu bendraujame du metus, turime praeiti tam tikrus etapus. Dabar esame oficialūs kandidatai – PROSPECT“. Papildydamas jį Andrius teigia, kad „tapus pilnateisiais nariais, ant liemenės nugaros užsiuvama klubo simbolika, o ant priekio – klubo pavadinimas, statusas ir miestas. Mes atstovaujame Lietuvos kariuomenę, todėl svarbu, kad būsimų narių elgesys viešoje vietoje bendraujant su visuomene, nepažemintų kario vardo. Turime turėti laiko, pažinti vienas kitą, kad taptume artimi kaip broliai“.

Sezono atidarymas

Mažeikių regiono „Perkūnas MCC“ atstovui Dovydui, kartu su dešimčia bendraminčių, šis baikerių sezono atidarymas ypatingas – tai oficialus perkūniečių atėjimas į Mažeikių regioną. Pagerbti savo brolius (taip vienas kitą vadina „Perkūno MCC“ nariai) į Mažeikius atvyks klubo nariai iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Klaipėdos regionų, kuriuos 15.00 val. mažeikiškiai pasitiks Telšiuose. „Taigi, į baikerių sezono atidarymą mūsų klubo nariai atvyks ir iš tolimiausių Lietuvos kampelių. Esame kaip šeima, tad reikia susipažinti su naujais nariais. Tai sezono atidarymas bus puiki proga“, – teigia klubo prezidentas Andrius.

„Tada visi kartu, tęsdami gražias tradicijas pasuksime į Plinkšių globos namus, kur pabendrausime su šių namų gyventojais, o gal atsiras drąsuolių, kurie nepabijos pralėkti su plieniniais žirgais. 17.30 val. atvyksime į Mažeikių „Baltų“ parką. Čia pasodinsime ąžuoliuką, liepaitę (kadangi yra važinėjančių merginų neoficiali grupė) ir pastatysime baikerių suoliuką Perkūnas MCC 15-ojo gimtadienio ir Mažeikių regiono atidarymo proga. Motociklų gausmu sudrebinę miesto gatves, pasuksime link klubo Mažeikiuose, kur rinksis kviestiniai svečiai“, – informavo Dovydas.

Tai įdomu

Pasaulyje populiarus Baikerių judėjimas yra kilęs iš kariškių. Po Vietnamo karo amerikiečiai grįžo nusivylę savo vyriausybe. Visų jų atlygis už dalyvavimą kare buvo lygus vienam motociklui. Tada vienas karo lakūnas nusipirko motociklą , su ta pačia juodos odos karo lakūno striuke iš Šiaurės Amerikos patraukė į kelionę per visą Ameriką sau laimės paieškoti. Kelyje sutiko ir savo draugų. Kol nuvažiavo iki Meksikos sienos, jų jau buvo visas būrys. Taip ir atsirado iki šiolei populiarus baikerių judėjimas.

Nuotr. iš „Perkūnas MCC“ archyvo

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode