Sprogimas

Leidimai medžioklės plotų naudotojams bus pratęsiami 10-iai metų, jei buvo laikomasi visų sąlygų

plotu2023 m. daugumai medžioklės plotų naudotojų baigiasi 2013 m. išduotų leidimų naudoti medžiojamųjų gyvūnų išteklius medžioklės plotų vienete galiojimas. Aplinkos ministerija atkreipia dėmesį, kad leidimai bus pratęsiami dar dešimčiai metų, jei buvo tinkamai vykdomos juose nurodytos sąlygos.

Medžioklės įstatymo 10 str. nustatyta, kad leidimą naudoti medžiojamųjų gyvūnų išteklius medžioklės plotų vienete Aplinkos apsaugos departamentas išduoda tik vienam medžioklės plotų naudotojui ne trumpesniam kaip 10 metų laikotarpiui.

„Pasibaigus leidimo naudoti medžiojamųjų gyvūnų išteklius medžioklės plotų vienete laikotarpiui,  jeigu šio leidimo gavėjas tinkamai vykdė visas jame nustatytas sąlygas ir pasibaigus šio leidimo galiojimui per 2 mėnesius pateikė prašymą Aplinkos apsaugos departamentui pratęsti jo galiojimo laiką, šis leidimas pratęsiamas. Todėl labai svarbu, kad dėl minėto leidimo pratęsimo būtų kreiptasi laiku“, – pabrėžia aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Praeityje yra pasitaikę atvejų, kai medžioklės plotų naudotojai prarado teisę naudoti medžiojamąją fauną medžioklės plotuose vien dėl to, kad laiku nesikreipė į leidimą išduodančią instituciją dėl leidimo pratęsimo.

Į Aplinkos apsaugos departamentą galima kreiptis ir iš anksto – nelaukiant, kol terminas baigsis, toks prašymas bus priimtas nagrinėti. Laisvos formos rašytinį prašymą Aplinkos apsaugos departamentui galima pateikti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode