Sprogimas

Atskleista: geriausia priemonė nuo uodų kuri nustebins

Geriausia priemonė nuo uodų yra …?

Šis klausimas daugeliui entuziastų gamtoje neduoda ramybės. Ir ne be reikalo. Šiais laikais, kai priemonių nuo uodų yra šimtai ir pačių įvairiausių. Sunku išsirinkti kažką, kas tikrai būtų patikima ir kelionės įspūdžių nepaverstų košmariškais. Tad Thermashop.lt priemonių nuo uodų ekspertai apžvelgia populiariausias Lietuvoje naudojamas uodų atbaidymo priemones. 

Liaudiškos priemonės nuo uodų

Jei norite nuo uodų apsisaugoti taip, kaip saugodavosi mūsų seneliai – turime įdomių žinių. Sodyboje, kurioje leidžiate laiką, greta jūsų turėtų augti šeivamedis arba pilna lysvė pomidorų. Sakoma, kad būtent šie augalai atbaido kraugeriškus vabzdžius. O jei apsaugos reikia čia ir dabar, galite smulkiai papjaustyti šviežių vyšnių ir bazilikų lapų. Žmonės sako, kad, pasitepus atviras kūno vietas šia žalia mase, uodai skris šalin. 

Neabejojame, kad esate girdėję ir apie kadagio spyglių ar kavos deginimą. Bet pripažinkite, tokios priemonės mažų mažiausiai skamba keistai, o ir jų efektyvumu galima drąsiai abejoti.

Natūrali apsauga nuo uodų

Šis apsaugos būdas populiariausias vyresnių žmonių tarpe. Nes būtent jie dažniausiai „įsitikinę” jų veiksmingumu. Tad ar jos tikrai efektyvios – palikime spręsti jiems. 

Natūralios apsaugos kategorijai dažniausiai priskirtini:

  • Eteriniai aliejai.
  • Įvairūs žolelių nuovirai.

Sakoma, kad vabzdžiai nemėgsta aitrių, specifinių ir netgi raminančių kvapų. Tad atviras, pulsuojančias kūno vietas patepus pipermečių, rozmarino, levandos, čiobrelio ar kedrų eteriniu aliejumi uodai turėtų skristi tolyn. Visgi šis metodas turi ir keletą esminių trūkumų. Eteriniai aliejai, prisilietę prie drabužių, juos ištepa riebalinės kilmės dėmėmis bei toks atbaidymo būdas itin trumpalaikis. Po patepimo kvapas išlieka maždaug 15-20 minučių. Tad jei turite noro vis tepti ir tepti, ir tepti, ir tepti – puiku. Jei ne, keliaukime toliau.

Kitas populiarus, bet šiek tiek neįprastas metodas yra žolelių nuovirai. Pabandykite artimiausiai išvykai į gamtą išsivirti varpučių šaknų (tokių piktžolių šiek tiek panašių į rūgį) nuoviro. Sakoma, kad patepus juo atviras kūno vietas, vabzdžiai net neprisėlina artyn. (Jei išbandysite, parašykite mums asmeniškai, nes mes tokios priemonės tikrai nebandysime.)

Efektyvios priemonės nuo uodų

Čia jau žengiame į teritoriją, kurioje pradeda dominuoti ne tik liaudies patvirtinti apsaugos nuo uodų metodai, bet ir mokslo bei įvairių technologijų plačiai pripažinti. 

Thermashop.lt ekspertų nuo uodų apsaugos teigimu, populiariausios priemonės apsisaugoti nuo uodų yra:

  • Purškiami repelentai
  • Thermacell prietaisai
  • Elektriniai prietaisai
  • UV spindulių lempos

Purškiamų repelentų veiksmingumu, ko gero, įsitikino jau daugelis. Neabejojame, kad daugelis yra juos naudoję bent kartą gyvenime. Visgi prisimenant teigiamą šio repelento poveikį, reikėtų nepamiršti ir neigiamų, kaip drabužių tepimas, neatsparumas vandeniui bei įkyrus kvapas.

Thermacell įrenginiai nuo uodų – tai vienas efektyviausių apsaugos nuo uodų gamtoje sprendimų, esančių rinkoje. JAV sukurta technologija sukuria platų apsauginį lauką, į kurį negali įskristi uodai. O patys įrenginiai neskleidžia jokio nemalonaus kvapo ar garso. Bei veikia neprijungti prie elektros lizdo.

Elektriniai apsaugos nuo uodų prietaisai, kaip ir UV spindulių lempos dažniausiai veikia panašiu principu – jie sukuria stiprų šviesos šaltinį, į kurį skrisdami kenkėjai tiesiog žūsta. Visgi tokia apsauga tikrai nėra 100% efektyvi, o ir ryškus šaltinis į plotą, kuriame leidžiate laiką – galimai pritrauks dar daugiau į šviesą skrendančių uodų.

Geriausia apsauga nuo uodų

Visgi kalbant apie geriausias priemones, čia laimėtoją turime tik vieną. Thermacell prietaisai uodus atbaido mažiausiai 14 kvadratinių metrų spinduliu. Tad net ir esant didžiulei draugų kompanijai, laiką leisdami lauke galėsite jaustis saugiai, ramiai ir žinoma apsaugotai.

Thermacell įrenginiai tvirti, stilingi ir pritaikyti įvairiausioms naudojimo sąlygoms. Todėl pasirūpinę įrenginio papildymais, net ir mėnesį praleisdami gamtoje su palapinėmis ar kiekvieną vasaros vakarą namų terasoje, galėsite jaustis visiškai ramiai.

Visgi jei besirenkant sau tinkamiausią apsaugos nuo uodų priemonę kiltų klausimų – drąsiai rašykite Thermashop.lt ekspertams. Jie efektyviai ir operatyviai padės pasirinkti geriausią variantą bei patars, kaip įrenginį naudoti, kad apsauga nuo uodų nesibaigtų netikėtai bei kad jis tarnautų ilgam.

23-217

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode